YOUNGTIMER TAXATIE

Voorkom discussie met fiscus en verzekeraars

Een (klassieke) auto tussen de 15 en 30 jaar oud noemen we een youngtimer. De waardebepaling (WEV-rapport) door een autotaxateur is belangrijk voor de Belastingdienst én verzekeraars. Een gedegen taxatierapport van een youngtimer voorkomt discussie met de Belastingdienst over de bijtelling. Bovendien keert de verzekering het juiste herbouwwaarde bedrag uit bij verlies of schade van uw auto. Verstandig om uw youngtimer te voorzien van beide taxaties.

 

Voorbeelden van bijtelling Youngtimers?

Kijk op: www.wevtaxatie.nl/youngtimer

Taxatierapport youngtimer

Bij aankoop van een youngtimer is goed advies belangrijk. Waar gaat u de auto voor gebruiken? Zakelijk of alleen privé? Auto Taxatie Driebergen gaat verder dan alleen een waardebepaling en een taxatierapport. Wij helpen u bij aanschaf en geven altijd een eerlijk én het beste antwoord. Op locatie taxeren wij voor u de youngtimer. We kijken naar het voertuig, stellen vragen aan de eigenaar en maken eventueel een proefrit.

Wat is Youngtimer?

Een youngtimer is een auto van 15 tot 30 jaar oud. Wanneer de auto zijn waarde zal behouden of zelfs zal stijgen kan het een klassieker oftewel oldtimer worden. Een auto van meer dan 15 jaar oud is aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. De aanschafprijs is laag, net als de bijtelling. De bijtelling is 35% van de economische waarde. Deze waarde stellen wij vast in een WEV-rapport. U laat een youngtimer bij aankoop taxeren voor de verzekeringswaarde/herbouwwaarde. Vervolgens kunt u een keer in de 2-3 jaar een waardetaxatie doen. Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de polisvoorwaarden.

 

Kijk ook op onze site: www.wevtaxatie.nl/youngtimer

Meer informatie, voorbeelden van bijtelling en tarieven.

Tip: jaarlijks taxeren

Gebruikt u uw youngtimer intensief? Laat jaarlijks door een taxatie de waardedaling vaststellen voor de bijtelling. Voor de fiscus, kunt u deze auto jaarlijks laten afschrijven door een taxatierapport. In de meeste gevallen laat u voor een youngtimer 2 rapporten maken. Het WEV-rapport voor de waarde voor de bijtelling én een taxatierapport voor de verzekeraar op basis van de herbouwwaarde. Rijd u veel kilometers? Het kan slim zijn om de youngtimer af te schrijven, de fiscale waarde daalt hierdoor. De kosten van een taxatierapport wegen praktisch altijd vaak op tegen de daling in bijtelling!

 

Hertaxatie kan natuurlijk bij ons in Driebergen of bij u op locatie. Wellicht ook online. Hertaxatie voor de fiscale bijtelling kan al vanaf € 99,-

Kijk op: www.wevtaxatie.nl

Uw voordeel

  • Goed en eerlijk advies van expert
  • Klant en klaar digitaal taxatierapport
  • Flexibel in het maken van afspraak
  • Rapport binnen 48 uur, of sneller in overleg
  • Taxatierapport voldoet aan RETM-eisen
  • FEHAC goedgekeurd
  • Conform artikel 7:960 van Burgerlijk Wetboek
  • Alle verzekeraars accepteren onze taxatierapporten