VEEL GESTELDE VRAGEN (FAQ)

Is Auto Taxatie Driebergen een erkend autotaxateur?


Ja, Klaas de Jong is notarieel beëdigd taxateur motorvoertuigen en staat ingeschreven bij de Stichting Register Experts & Motorvoertuigen (RETM). De taxatierapporten zijn FEHAC goedgekeurd en worden opgesteld conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Bovendien voert Klaas wekelijks schouwingen uit voor autobedrijven en o.a. de veilingsite Catawiki

Kan een auto getaxeerd worden van een foto?

Nee, dat kan niet. Voor een gedegen en goed advies en taxatierapport moet de autotaxateur de auto van onder tot boven bekijken. Van waardebepalende aspecten zoals krassen, deuken maken we foto’s. Auto Taxatie Driebergen komt naar u toe, op welke locatie dan ook in Nederland.

Taxeren jullie op locatie of moet ik met mijn auto naar jullie toekomen?

Auto Taxatie Driebergen komt altijd naar de locatie toe waar de auto staat. Altijd in overleg. Voor het maken van de afspraak zijn we zeer flexibel. In de avond of in weekend is mogelijk.

Waarom is een waardebepaling en taxatierapport van een youngtimer zo belangrijk?

De waardebepaling door een autotaxateur van een youngtimer is belangrijk voor de Belastingdienst én verzekeraars. Een gedegen taxatierapport van een auto tussen de 15 en 30 jaar oud voorkomt discussie met de Belastingdienst over de bijtelling. Bovendien keert de verzekering het juiste bedrag uit bij verlies of schade van uw auto.

Hoe maak ik een afspraak voor een taxatie of schouwing?

U kunt het beste bellen naar 0620100710 of een WhatsApp sturen. We garanderen dat u snel, gemiddeld binnen 45 minuten een antwoord hebt.

Waarom moet ik mijn oldtimer laten taxeren?

Een oldtimer, klassiek auto (classic car) heeft een waarde. Vaak is er sprake van een restauratie waardoor de waarde van het voertuig stijgt. Een taxatierapport voorkomt discussie met de autoverzekering in het geval van schade, restauratie of diefstal. Bovendien draagt het bij aan een snelle schadeafwikkeling. Het taxatierapport van een oldtimer is meestal twee tot drie jaar geldig. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw klassieke auto verzekering.

Waarom is een Waarde Economisch Verkeer auto taxatierapport (WEV) noodzakelijk?

Wilt u als ondernemer uw zakelijke auto naar privé brengen? Of wilt u een privé-auto op de zaak zetten? Dan is het belangrijk een WEV taxatierapport te laten opstellen van de auto. Alleen gecertificeerde en onafhankelijke taxateurs mogen een WEV taxatierapport maken. In het WEV taxatierapport staat de fiscale waarde van de auto op het moment van overschrijven. Zo voorkomt u discussie met de Belastingdienst én een naheffing.

Accepteren alle verzekeraars of tussenpersonen het taxatierapport van Auto Taxatie Driebergen?


Ja, wij hebben een goede en betrouwbare naam. Klaas de Jong is notarieel beëdigd taxateur en stelt een taxatierapport die voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen van de RETM. De taxatierapporten zijn FEHAC goedgekeurd en worden opgesteld conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Hierdoor bent u verzekerd van een taxatierapport dat gegarandeerd wordt geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij.

Hoe lang duurt een taxatie?

De inspectie van de oldtimer of youngtimer op locatie duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur. Dit geldt ook voor de inspectie van een auto voor een WEV taxatierapport.

Welke informatie is nodig voor een taxatie?

Voor een taxatie op locatie hebben wij alle relevante informatie over de auto nodig. Zoals bijvoorbeeld restauratieverslagen, foto’s van reparaties en facturen en de onderhoudshistorie en kentekenbewijs of eigendomsbewijs. Zo krijgen we een goed beeld van de kwaliteit van de auto. Daarnaast zullen wij zelf onderzoek doen naar de actuele wereld marktwaarde van uw classic car, special of youngtimer

Moet de auto schoon zijn voor de taxatie?

Het is aan te raden de youngtimer, klassieke auto of voertuig voor WEV taxtatie voor de inspectie schoon te maken. Een vuile auto kan minder goed beoordeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan krasjes in de laklaag die door vuil niet goed te zien zijn.

Is een proefrit voor een taxatie noodzakelijk?

Ja, dit is aan te raden, indien mogelijk. Op die manier kan de autotaxateur constateren of alle technische onderdelen van de oldtimer, youngtimer of andere auto goed werken. Is een proefrit niet mogelijk, dan zal de auto gestart worden en alle functies zo goed mogelijk gecontroleerd. Start de auto niet, dan wordt het vermeld in het rapport. Dit betekent overigens niet dat de auto niet zou functioneren. Een taxatie is geen technische keuring, doel is vaststellen van de waarde.

Krijg ik het rapport digitaal?

U krijgt het digitale taxatierapport per mail toegezonden. Zo kunt u het direct doorsturen naar bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij. U kunt het rapport desgewenst zelf uitprinten.

Wat is de geldigheidsduur van een taxatierapport?

Dit hangt van de polisvoorwaarden van de autoverzekering af. De geldigheid van het rapport is vastgesteld door uw verzekeraar. Is het niet duidelijk omschreven in de voorwaarden van de verzekeraar, vraag het dan na bij uw tussenpersoon, intermediair of verzekering. Een WEV taxatie voor de bijtelling voor uw youngtimer kan jaarlijks voordeel bieden voor uw bijteling. We vertellen u graag meer over deze voordelen.

Wat zijn de gevolgen van zakelijke auto naar privé brengen?

Voor het overnemen van een zakelijke auto naar privé, verwacht de fiscus een onafhankelijk taxatierapport van een erkende partij. Een taxatie rapport van Auto Taxatie Driebergen voorkomt discussie met de fiscus. Met een waardebepaling door autobedrijf neemt de fiscus geen genoegen meer.

Hoe zit het met het fiscaal afschrijven van een youngtimer?

Gebruikt u uw youngtimer intensief? Laat jaarlijks door een taxatie de waardedaling vaststellen voor de bijtelling. Voor de fiscus, kunt u deze auto jaarlijks laten afschrijven door een taxatierapport. In de meeste gevallen laat u voor een youngtimer 2 rapporten maken. Het WEV-rapport voor de waarde voor de bijtelling én een taxatierapport voor de verzekeraar op basis van de herbouwwaarde. Rijd u veel kilometers? Het kan slim zijn om de youngtimer af te schrijven, de fiscale waarde daalt hierdoor. De kosten van een taxatierapport wegen vaak op tegen de daling in bijtelling!

Hoeveel bijtelling betaal ik over een youngtimer?

Over een youngtimer (de auto is ouder dan 15 jaar) betaalt u 35% van de waarde van de auto in het economisch verkeer. Dat is de bijtelling en gaat dus over de huidige waarde van de auto en niet van de catalogusprijs van de auto.


Hoeveel bijtelling betaal ik over een milieuvriendelijke youngtimer?

Is uw auto 15 jaar of ouder en milieuvriendelijk? Dan hangt de bijtelling voor het privégebruik van die auto af van de CO2-uitstoot. De bijtelling is lager dan een auto die niet milieuvriendelijk is. Op de site van de Belastingdienst kunt u de exacte percentages terugvinden.

Is een youngtimer fiscaal aantrekkelijk?

Ja, een youngtimer is fiscaal aantrekkelijk omdat u een bijtelling moet betalen over de werkelijke waarde van de auto en niet over de cataloguswaarde. Het percentage bijtelling is wel hoger, namelijk maximaal 35%.

Betaal ik ieder jaar minder belasting bij een youngtimer?

Ja, de waarde in het economisch verkeer wordt jaarlijks minder en is van invloed op uw bijtelling wanneer u de auto zakelijk gebruikt. Laat uw youngtimer dus jaarlijks taxeren om discussie met de fiscus te voorkomen.