OVER ONS

Over Auto Taxatie Driebergen

Klaas de Jong is eigenaar van Auto Taxatie Driebergen B.V. en WEVtaxatie.nl, de autoriteit op het gebied van taxatie van een youngtimer of classic car. Ook voor een WEV taxatie of onafhankelijke schouwing van een auto, van youngtimer tot oldtimer en klassieke auto bent u aan het juiste adres.

Onze expertise gaat verder dan personenauto’s, met regelmaat taxeren we ook vrachtwagens, trekkers, landbouwmachines, machinery of andere voertuigen op wielen.

 

In januari 2023 is onze nieuwe website www.wevtaxatie.nl speciaal voor fiscale taxatie van voertuigen erbij gekomen. Hier is veel informatie over fiscale taxaties terug te vinden. Meer weten over WEV waardebepaling en/of de tarieven?

www.wevtaxatie.nl

Jarenlange ervaring

Na zijn opleiding aan de IVA Business School in Driebergen startte Klaas zijn autocarriere in 1992 bij twee Opeldealers. Toen nog het meest verkochte merk in Nederland. Daar werd de basis gelegd op het gebied van taxeren en inschatten van een waarde van een auto. Vanaf 1998 is hij werkzaam voor financiering- en leasemaatschappijen zoals Ribank, onderdeel van Banque Crédit Agricole. De restwaarde en waardebepaling is in zijn werk belangrijk voor het vaststellen van een gunstige maandtermijn. Bij de Louwman Groep is Klaas vervolgens verantwoordelijk voor alle financiële-, lease- en verzekeringsproducten voor Toyota, Suzuki en Lexus. (Alcredis Finance) Het bepalen en taxeren van auto’s is ook daar een belangrijk onderdeel van de dagelijkse business.

 

Door zelf ook altijd creatief en innovatief te ondernemen, begrijpt hij als geen ander de belangen van ondernemers.

logo Fehac

Over Auto Taxatie Driebergen

Klaas de Jong is eigenaar van Auto Taxatie Driebergen, de autoriteit op het gebied van taxatie van een youngtimer of classic car. Ook voor een WEV taxatie (Waarde Economisch Verkeer) of onafhankelijke schouwing van een auto, van youngtimer tot oldtimer en klassieke auto bent u aan het juiste adres.

Jarenlange ervaring

Na zijn opleiding aan de IVA Business School in Driebergen startte Klaas zijn autocarriere in 1992 bij twee Opeldealers. Toen nog het meest verkochte merk in Nederland. Daar werd de basis gelegd op het gebied van taxeren en inschatten van een waarde van een auto. Vanaf 1998 is hij werkzaam voor financiering- en leasemaatschappijen zoals Ribank, onderdeel van Banque Crédit Agricole. De restwaarde en waardebepaling is in zijn werk belangrijk voor het vaststellen van een gunstige maandtermijn. Bij de Louwman Groep is Klaas vervolgens verantwoordelijk voor alle financiële-, lease- en verzekeringsproducten voor Toyota, Suzuki en Lexus. Het bepalen en taxeren van auto’s is ook daar een belangrijk onderdeel van de dagelijkse business.

Logische schakel

Klaas is dé logische schakel tussen eigenaar van een klassieker of youngtimer en de wereld van de verzekeraars. Dit komt door zijn uitgebreide kennis van de leasewereld (in bezit van VNA leasing 1 diploma) in combinatie met kennis van verzekeringen (in het bezit van WFT Schade diploma). Bovendien is hij (freelance) docent Verkoop en Salesmanagement aan de IVA Business School Driebergen. Waardebepaling en taxatie zijn daar belangrijke onderwerpen. Ook geeft hij regelmatig trainingen aan autoverkopers en verkoopmanagers in de automotive.

Beëdigd Taxateur RETM Register

Klaas de Jong is beëdigd taxateur bij het RETM register. Het RETM register richt zich op de vakbekwaamheid en deskundigheid van motorvoertuig deskundigen. Dit doen ze onder andere door permanente educatie. Op die manier waarborgen ze de kwaliteit van de aangesloten taxateurs.
De taxatierapporten van Auto Taxatie Driebergen zijn FEHAC goedgekeurd en worden opgesteld conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Hierdoor bent u verzekerd van een taxatierapport dat gegarandeerd geaccepteerd wordt door uw verzekeringsmaatschappij.

Schouwen van klassiekers en youngtimers

Voor o.a de veilingsite Catawiki en www.ClassicCarTaxaties.nl is Klaas actief in het schouwen van aangeboden klassiekers en youngtimers.

En zelf?

Als liefhebber van bijzondere youngtimers en classic cars rijdt Klaas dagelijks in een youngtimer Volvo S90 Nilsson, Cadillac en tegenwoordig in een Range Rover Vogue. Bovendien geniet hij regelmatig van tijd tot tijd van een eigen oldtimer.
Het tijdschrift Onschatbare klassiekers is voor Klaas naast leesplezier een bron van informatie.

Meer zien?

Wilt u zien hoe wij te werk gaan? Of weten welke auto’s er bijvoorbeeld zijn getaxeerd? Ga naar deze fotopagina of kijk op Facebook, Instagram of ons You Tube kanaal.